Over ons

kleintjeskleintjeMeer aandacht, meer bekendheid, meer onderzoek!

Deze website is met zorg samengesteld door de FMDgroep. In Nederland is niet zoveel informatie te vinden over FMD. Mensen die deze diagnose krijgen, volgen vaak een moeizame tocht langs vooral Amerikaanse websites en sociale media.

Daarom willen we begrijpelijke informatie over FMD bieden met deze website. Hoewel ook wij gebruik (moeten) maken van links naar Engelstalige informatie.

Een ander doel is om FMD bij meer artsen en specialisten in Nederland onder de aandacht te brengen. Wij hopen dat de ervaringsverhalen (zoals hiernaast afgebeeld) binnenkort tot het verleden behoren. Je kunt hier als patiënt aan bijdragen door je arts op onze website te attenderen!

Een zeldzame vrouwenziekte?
kleinAls naar schatting 3 tot 5 % van de Amerikaanse bevolking FMD heeft, betekent dit omgerekend dat er zo’n 680.000 Nederlanders met deze vaataandoening rondlopen. “Het komt niet vaak voor” is dan ook een onjuist uitgangspunt om de symptomen bij patiënten weg te wuiven. Een andere hardnekkige aanname is dat FMD een vrouwenziekte is, terwijl ook mannen FMD-aderen kunnen hebben.

Door meer bekendheid te geven aan FMD, hopen wij een aanzet te geven voor meer Nederlands onderzoek naar deze vaataandoening.

We doen dit niet alleen!
Wij, de makers van deze site, worden met raad en daad bijgestaan door:


Gesponsord door:

lightbulbdesign            Hanol V.O.F - Uw partner in tuinverzorging